Opstappers

VEENDAM - SV Veendam Atletiek (SVVA) opstappen voor beginnende lopers.

Elk jaar in April organiseert SV Veendam Atletiek een opstapcursus voor beginnende lopers.

Gedurende 12 weken wordt er op maandag- en woensdagavond getraind. Het doel is om na 12 weken een afstand van 5km te kunnen hardlopen.

Hou de website in de gaten voor de startdatum van de opstapcursus 2019!

Afbeeldingsresultaat voor beginnende hardloper

Gezond leven en bewegen

Zo langzamerhand weet iedereen wel dat sporten, regelmatig bewegen, gezond voor je is. Maar de meeste mensen hebben een zetje nodig.

Wij weten uit ervaring van de afgelopen jaren dat hardlopen in verenigingsverband een goede start is om te gaan bewegen. Vele van onze huidige leden zijn ooit als 'opstapper' begonnen.

"De eerste meters zijn vaak de zwaarste. Dat betekent dat je van de bank moet opstaan, je sportkleren aantrekken en jezelf motiveren waarom je vanavond (ook weer) gaat sporten. Ook als het niet zulk mooi weer is."

Samen lopen stimuleert

"Hardlopen bij een vereniging is dan juist stimulerend. De trainer en je maatjes staan te wachten. Je loopt in een groepje lopers met dezelfde sportieve mogelijkheden. Niemand blijft achter.

Ons motto is niet voor niks: bij SV Veendam Atletiek loop je nooit alleen! Opeens ben jij niet meer die ploeteraar die langs de weg loopt te sjokken in zijn eentje, maar loop je gezellig in je groep, en word je door je groep ondersteund als het even niet zo gemakkelijk gaat."

Opstappen bij SVVA

Atletiekvereniging Veendam heeft verschillende loopgroepen op verschillende niveau's. Als opstapper krijg je goede looptraining en wordt je geplaatst in een groep die bij je loopsnelheid past. Je kan zo in een gezellige groep en met goede begeleiding van onze trainers beginnen met hardlopen.

Als u wilt hardlopen meld u dan aan. Samen met een trainer wordt gekeken in welke groep u het beste mee kan lopen. Ook is het mogelijk een proefles mee te draaien om te kijken of het iets voor u is. Voor jeugdige lopers zijn er ook groepen binnen onze atletiek club. Heeft u interesse dan kan u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Janneke Kraan